Čisto srce i širenje bezuvjetne ljubavi (1 Viewer)

Jasna_369

Administrator
Staff member
Joined
Saturday 12.06.2021
Messages
183
Sva bića poznaju na nekoj razini bezuvjetnu ljubav. To je ljubav koja nije vezana uz muško ženske odnose, nego sasvim čista, snažna, koja se može poslati svima bez obzira na našu povezanost sa njima. Ona je poseban dar koji sva bića u svemiru cijene.

Stabalca obožavaju kad im se pošalje ljubav i spremno uzvraćaju i zahvaljuju. Životinje i kristali također. A šta je sa nama ljudima? Možemo li mi to osjetiti? Znamo li poslati?

Maleno dijete kad se rodi je sasvim čistog srca i povezano sa Božanskim. A onda ga krenu oblikovati i govoriti mu šta mora, a šta nikako ne smije. Neke od tih stvari mu teško padaju, te malo po malo gradi zidove oko svoga srca da bi se zaštitilo. Ponekad se radi o neuzvraćenoj ljubavi, ponekad mi je netko od vršnjaka nešto podrugljivo dobacio, a ponekad je možda izgubio kućnog ljubimca, što je opet izazvalo veliku tugu.

Svaka veća trauma i tuga koju ne procesiramo, nego zakopamo u sebi zapravo je stvorila jedan zid ili štit ili nešto slično na srcu. Tokom života naslažemo dosta takvih stvari, koje postaju na neki način žive u našem srcu i uvjerene kako nas moraju štititi i ne dozvoliti nam da ponovo osjetimo tugu. Takvo blokiranje osjećaja nam zapravo oduzima i mogućnost osjećanja snažne ljubavi. Da bi se vratili u stanje čistog i otvorenog srca koje je sposobno ponovo osjetiti snažnu ljubav, potrebno je puno rada i čišćenja.

Osim blokada u srcu zažive i misaone forme teških osjećaja. Na primjer, ljutnja, razočaranje, sram, ljubomora, zavist i mnogi drugi osjećaji koji su vas dotaknuli u životu, počinju živjeti u vašem srcu kao samostalne jedinke i jačaju kako ih hranite.

U nekom trenutku života shvatite da je toga svega već bilo previše i da želite to počistiti i imati otvoreno srce. Kada to zaista, ali zaista odlučite, te stvari počinju iz dubina vašeg srca polako isplivavati na površinu i postaju vidljive oku izvježbanog astralnog vida. Tada je vrijeme da im zahvalite što su vas godinama vjerno štitile, ali da ih sada molite da da idu svojim putem, najbolje u kuglu jarke svjetlosti koje im pripremite vizualizacijom. Te misaone forme budu zaista jako razočarane i tužne što ih više ne želite, ali to je zamka u koju ne treba pasti. Morate biti odlučni i oprostiti se s njima.

Kada sam ja počela raditi na čišćenju svoga srca, bilo je ovdje svakakvih bedema, zidova, blokada, štitova, oklopa. Kada me nešto povrijedilo, mogla sam u sekundi samo odlučiti da prestane i prestalo bi. Nisam znala da je rezultat te akcije stvaranje novog zida ili dodavanje snage nekom već postojećem. Uglavnom do sada sam počistila (uz Draginu pomoć) 40tak raznih nepoželjnih stvarčica iz svoga srca. Moram priznati da se sada lakše diše, makar još nije sve počišćeno.

Za početak važno je da osvijestite da se osjećaji ne trebaju blokirati, nego ih treba u sebi proraditi. Jedan od dobrih načina je opisan u članku Proces prisutnosti - uklanjanje emocionalnih blokada.

Ako vam je osjećaj snažan i dolaze vam suze, radije se osamite ako možete i plačite, nego da blokirate. Suze će već smanjiti tenziju i spriječiti kreiranje blokada. Reakcija na jaki stres je ponekad i drhtanje tijela, to je naš prirodni zaštitni mehanizam i treba ga pustiti da odradi.

Uglavnom, ako želite osjetiti bezuvjetnu ljubav, primite se posla i krenite čistiti sve što ste gurali pod tepih u vašem srcu. Ukoliko trebate pomoć, slobodno nam se obratite ili ako imate neke dobre metode koje vama pomažu, bilo bi odlično da ih podijelite.
 

Alan_SP

Administrator
Staff member
Joined
Friday 11.06.2021
Messages
266
Kada smo kod suze, suze redovito pustam i zbog osjecaja ekstaze, koji je vjerojatno posljedica osjecanja srece i ljubavi u svojem srcu.

To je toliko jak osjecaj da jednostavno suze poteku. Ovaj put ne zbog "teskih" emocija, vec zbog toliko velike srece, radosti i ugode, da suze jednostavno krenu.

Jedino mi je malo nezgodno kada me "pukne" ekstaza, a ja vozim. Ipak trebam imati cisto vidno polje, da mogu kontrolirati voznju. A nije mi se desilo jednom da me "pukne" za volanom...
 

Users who are viewing this thread

Top