7 svetih zraka i plamenova (1 Viewer)

Jasna_369

Administrator
Staff member
Joined
Saturday 12.06.2021
Messages
150
U zadnje vrijeme često "naletim" na neka nova učenja koja me potpuno oduševe. Tako se ljubav na prvi pogled desila sa spajanjem na 7 svetih zraka. Opis svake pojedine je kopiran niže, a ako se i vi želite povezati sa sedam zraka, još niže je link na Udemy platformi za učenje kroz čije se meditacije te zrake zaista i iniciraju u vama i spremne se za korištenje.


Sedam zraka svijetlosti
Poglavlje iz knjige "Zaljubi se u svoj život" Ivane Novačić
priručnika vježbi, savjeta, zvukova i tehnika za unutarnje putovanje.

Učenje o sedam svjetlosnih zraka datira iz drevne vedske mudrosti, a danas nalazi put do velikog broja ljudi. Ove zrake u osnovi predstavljaju sedam atributa jedne jedinstvene božanske energije od koje se sastoji cijela kreacija. Zrake su kompleksne i sveobuhvatne, no unatoč tome mogu se opisati prema bojama i kvalitetama koje im pripadaju. Bit ovog učenja je da svaka od njih predstavlja put duhovnog razvoja i lekciju koju naše duše moraju proći tijekom života na Zemlji. Kvaliteta svake svjetlosne zrake može se povezati s jednom čakrom te s anđeoskim i mineralnim kraljevstvom. Prakticirajući meditaciju sedam sunčevih zraka možemo znatno ubrzati svoj duhovni samorazvoj. Osim što se na taj način budi naš kreativni potencijal, kultivira intelekt i osjećaji, razvija se i intuicija. Ustrajnim radom možemo znatno povećati koncentraciju, sposobnost pamćenja, samopouzdanje i samopoštovanje. Meditacija nam pomaže pronaći unutarnji mir i bezuvjetnu ljubav, podržava nas i uči živjeti u trenutku te ubrzava naš evolutivni put. Naša se ličnost pročišćava i preobražava, a tama se pretvara u svijetlo.

U ovo vrijeme velikih promjena nedostatak kvaliteta bilo koje od sedam zraka može na nas ostaviti osjećaj nepotpunosti i neravnoteže. Svaki dan u tjednu predstavlja vibraciju određene boje spektra sunčevog plamena, koje sve zajedno grade naše dugino tijelo ili „most prema oslobođenju“. Veća usklađenost sa solarnom sviješću kroz prakticiranje meditacije sedam zraka može nas dovesti do jedinstva sa svime što postoji, gdje bolesti, patnje, negativni osjećaji i misli polako nestaju i zamjenjuju ih sklad, mir i ljubav.

Sunčeva zraka je zraka božanske ljubavi i znanja koja se svakodnevno slijeva u naše tijelo i čitavo biće, stvarajući harmoniju jedinstva mikro i makrokozmosa.

Boje i kvalitete zraka

1. zraka – električnosvijetloplava
Prva zraka predstavlja kraljevskoplavi plamen s kristalno bijelim zračenjem. Unosi u ljudsko biće božanske kvalitete volje, vjere, snage, moći i zaštite. Iz ove zrake možemo privući snagu, sposobnost da vodimo ljude i očitujemo energiju za ostvarenje konstruktivnih aktivnosti. Atributi ove zrake su: volja, moć, vodstvo, namjera, jasna svrha, odvojenost, intenzitet i zaštita. Arkanđeo zadužen za ovu zraku je Mihael, dan u tjednu je nedjelja, a kristali su: akvamarin, svijetloplavi safir i topaz. Povezuje se s grlenom čakrom.

2. zraka – zlatnožuta boja
Druga zraka predstavlja zlatnožuti plamen. U nas unosi božanske kvalitete mudrosti, prosvjetljenja, ljubavi i mira. Atributi ove zrake su: uzvišeno djelovanje, percepcija, podučavanje, odnos, intuicija, osjetljivost, jasnoća, znatiželja i sinteza. Arkanđeo zadužen za ovu zraku je Jophiel, dan u tjednu je ponedjeljak, a kristali su (prozirni, bijeli, svijetložuti, zlatni i ljubičasti) gorski kristal, fenakit, citrin i ametist. Povezuje se s krunskom čakrom.

3. zraka – ružičasta boja
Treća zraka predstavlja ružičasti plamen. U ljudska bića unosi energiju čiste božanske ljubavi, blagosti, obožavanja, ljepote i tolerancije. Atributi ove zrake su: inteligencija, kreativnost, prilagodljivost i motivacija. Kroz energiju ružičastog plamena možemo se napuniti ljubavlju kako bismo u svakodnevnom životu zračili tolerancijom i razumijevanjem. Arkanđeo zadužen za ovu zraku je Chamuel, dan u tjednu je utorak, a kristali su smaragd, zeleni turmalin, žad, ružičasti kvarc, kuncit i fluorit. Povezuje se sa srčanom čakrom.

4. zraka – bijela boja
Četvrta zraka predstavlja kristalnobijeli plamen. Unosi u ljudska bića božanske kvalitete čistoće, umjetnosti, uskrsnuća i uzašašća. Na kraju putovanja sve duše se vraćaju kući i postižu oslobođenje. Atributi ove zrake su: ljepota, sklad, mir, sreća, jasnoća, čistoća, svrha i razumijevanje. Arkanđeo zadužen za ovu zraku je Gabriel, dan u tjednu je srijeda, a kristali su rubin, granat i koralj. Od crnih kristala to su obsidijan, turmalin i crni opal. Povezuje se s korijenskom čakrom.

5. zraka – smaragdnozelena boja
Peta zraka predstavlja smaragdnozeleni plamen. Unosi u nas kvalitete božanske istine, posvećenja, koncentracije i iscjeljivanja. To je i zraka obilja. Atributi ove zrake su: iscjeljivanje, znanost, logika, intelekt, istraživanje, analiza i mudrost. Arkanđeo zadužen za ovu zraku je Rafael, dan u tjednu je četvrtak, a kristali su sugilit, plavi safir i sodalit. Povezuje se s čeonom čakrom.

6. zraka – crvenozlatna boja
Šesta zraka predstavlja rubincrvenozlatni plamen. U nas unosi kvalitete božanskog služenja, predanosti, milosti i ozdravljenja. Kroz nju put nalaze oni koji služe u evoluciji Zemlje kroz donošenje mira. Atributi su joj: predanost, oprost, mir, vjera i zahvalnost. Arkanđeo zadužen za ovu zraku je Uriel, dan u tjednu je petak, a kristali su citrin i jantar. Povezuje se s čakrom pleksus solaris.

7. zraka – ljubičasta boja
Sedma zraka predstavlja ljubičasti plamen. U nas unosi energiju božanskih kvaliteta ljubavi, milosrđa, sućuti, preobražaja i slobode. Ima atribute pročišćavanja, transmutacije, jedinstva i božanskog oprosta. Odražava kvalitetu odnosa između duha i materije i zbog toga se naziva magičnom zrakom koja donosi, ritam, ritual, zakon, red, organizaciju i grupnu svijest. Arkanđeo zadužen za ovu zraku je Zadkiel, dan u tjednu je subota, a kristali su vatreni opal, sunčev kamen i karneol. Povezuje se sa sakralnom čakrom.

Invokacija sedam zraka
Sjednemo, umirimo se i prema danu u tjednu (kada je energija najjača) zazovemo željenu zraku. Ruke stavimo u položaj primanja na lijevo i desno bedro s dlanovima okrenutim prema gore. Uzmemo par dubokih udaha i izdaha. Prvo se povežemo s našim Višim Ja, a zatim s određenom zrakom kroz njezinu boju i arkanđela koji je njezin čuvar. Prizovemo određenu zraku ili sve njih redom. Ako osjetimo da nam vibracija određene zrake jako nedostaje, možemo invokaciju napraviti neovisno o danu u tjednu. Kada se sprijateljimo sa zrakama, moći ćemo ih prizvati bilo gdje i bilo kada pa čak i na svega par minuta. Ovu meditaciju ne možemo napraviti krivo, važno je prizvati energiju, osjetiti kako ulazi i isijava iz nas, poslušati unutarnji odgovor (ako ga ima) i zahvaliti se.


 

Jasna_369

Administrator
Staff member
Joined
Saturday 12.06.2021
Messages
150
A sada nakon osnovne upute i linka kako da dođete do zraka, opisat ću i svoja iskustva s njima. Ako učenje uzimate preko Udemya korisno je staviti meditaciju na wish listu unutar svog accounta, pa vas obavijeste kad budu popusti, tako da možete doći do učenja za nekih sto kuna. Kad ih uvodite u sebe, napravite razmak od 5 dana između svake pojedine, jer bi njihova energija u kraćim razmacima mogla biti presnažna za vas. Barem sam ja imala takvu uputu, tako sam ih uvodila oko mjesec dana.

A onda je došla primjena :love:. Poglavlje nakon uvođenja zraka vam daje još jednu meditaciju kojom uzimate zraku iz najviših nebeskih sfera i spuštate je do zemlje i sidrite je u njenom centru. To sam prvo isprobala u sobi u kojoj sam se nalazila, a zraka se nakon meditacije pojavila i svojom energijom ispunjavala cijeli prostor.

Nakon toga sam odlučila stavljati je u Zemlju blizu stabalaca kojima je potrebna pomoć. Kako ljudi nose svakave energije, a posebno je to izraženo zadnjih godinu dana i ima tendenciju pogoršanja, stabalca u čiju auru ulaze, kupe dio te energije i teško se nose s time. Treba im puno vremena da je sami neutraliziraju, Prvo sam bijelu zraku pročišćenja stavila kod svog prijatelja Cedrića koji od oduševljenja nije mogao više ni razgovarati. Tek kasnije je samo rekao da je oduševljen. Onda su i druga stabalca tražila svoje zrake. Postavila sam ih još dvije, bijelu kod Cedra i iscjeljujuću zelenu kod jednog čempresa koji je dosta loše izgledao. Nastavit ću dalje kad se ponovo vratim u njihove morske krajeve.

Nakon toga sam postavila još dvije zrake sidreći ih u kristale s kojima radim. Također je nastalo sveopće oduševljenje.

Malo smo istraživali kao je optimalno postavljati zrake. Na otvorenom u prirodi, treba minimalno 5 metara između dvije. AKo ih stavljate u kristale, trebate navesti namjeru da bude taman onoliko jaka da ne smeta još kojoj zraci u prostoru, te da ne bude previša jaka za vaš rad s kristalom.

Drvca Lijepi i Radosni su poželjeli jednu zraku između njih dvojice, ali se nisu mogli dogovoriti koju od 7 zraka da odaberu. Željeli su u svojoj blizini energije više različitih zraka. Nakon malo razgovora s dušom, otkrili smo da se u jednoj meditaciji može povući esencija svih 7 zraka, te se usidri u istoj točci sa namjerom da se dinamički aktivira ona energija koja je prostoru i bićima najpotrebnija. To još nisam napravila, tek razrađujem plan, ali spremam se uskoro i na takvu kreaciju.

Zrake je potrebno u nekim periodima pojačavati, ali to se može sve odjednom uz postavljenu namjeru

Promatrajući drvca i kristale u njihovoj očaranosti mojom novom vještinom, ne mogu dovoljno nahvaliti ovo učenje. Svakako preporučujem.
 

Jasna_369

Administrator
Staff member
Joined
Saturday 12.06.2021
Messages
150
Sad s prolaskom vremena mogu potvrditi da zrake nije potrebno pojačavati, barem nije trebalo do sada. One se same pojačavaju i smanjuju, prema potrebi.

Postavljena je skupina od 7 zraka na jednom mjestu uz namjeru da je dominantna ona koja je trenutno najviše potrebna i da drvca koja su je poželjela mogu njome i upravljati. Odlično funkcionira, svi su zadovoljni :) 🌳🌲
 

Users who are viewing this thread

Top