Pomračina Mjeseca 16.5.2022 (1 Viewer)

Alan_SP

Administrator
Staff member
Joined
Friday 11.06.2021
Messages
177
Nocas imamo pomracinu Mjeseca koja je navodno emocionalno izuzetno intezivna, pa evo jedan preneseni tekst o ovome dogadaju:

Pomrčina Mjeseca u Škorpionu 16.5. – život nas zove na dubinsku promjenu16. svibnja/maja u 5 sati i 14 minuta očekuje nas druga pomrčina u ovoj godini. Ova pomrčina reciklira, čisti, otpušta i to bez milosti. Zato joj dopustimo da učini svoje, na način da ne pružamo otpor onome što se treba promijeniti. Sve što je u našem unutarnjem ‘podrumu’ sada djeluje u punoj snazi. Preispitajte svoja uvjerenja, ne birajte uvijek iznova ono što vam ne čini dobro, probajte ovaj put nešto drukčije sve dok ne pronađete onaj pravi put za sebe.

16. svibnja/maja u 5 sati i 14 minuta očekuje nas druga pomrčina u ovoj godini koja će po svom energetskom naboju biti jedna od emocionalno najsnažnijih.

Eklipsa u Škorpionu čisti sve ono što smo zatvorili u svoje unutarnje podrume, gurnuli pod tepih i ne dopušta nam ignoriranje. Skida povez s očiju. Prisiljeni smo pogledati i vidjeti.

Sve ono što se odvijalo od kraja travnja/aprila do danas bila je priprema za promjenu koja bi od nas mogla zahtijevati spremnost na jedan završetak. Kraj kojem ćemo svjedočiti, ostavit će prostora za ostvarenje nekih boljih i kvalitetnijih ciljeva za nas.

Pitanje je samo jesmo li spremni pustiti kontrolu i dopustiti da toksičan otpad izađe iz našeg života, a na to mjesto prodre svjetlost koja će nam obasjati novi put

Živimo u razdoblju kada je sve brže, intenzivnije i kada više nije moguće vući iste terete iz dana u dan mjesecima i godinama.

Ova pomrčina reciklira, čisti, otpušta i to bez milosti. Zato joj dopustimo da učini svoje, na način da ne pružamo otpor onome što se treba promijeniti. Imamo priliku shvatiti gdje nam ‘curi’ energija, zašto nekad i na kojem mjestu imamo osjećaj bespomoćnosti te kako što jednostavnije osvijestiti osjećaj osobne moći i shvatiti da znamo, možemo bolje od ovoga što imamo trenutno.

Svaki puni Mjesec, a osobito pomrčina donosi svojevrsnu kulminaciju kada dolazimo do neke spoznaje, cilja i kada otkrivamo što je bilo za nas važno u proteklim tjednima. I kao da smo došli do kraja jednog puta, nešto privodimo kraju i krećemo na novo životno putovanje, otvaramo novi ciklus.

Možemo to nazvati i malom smrću, reinkarnacijom kada poput Feniksa širimo krila i napuštamo teška i bolna mjesta.

Kada otpustimo kontrolu možemo vidjeti kako se lakše i jednostavnije povezati s drugima na emocionalnoj razini, stvoriti novu oazu intimnosti, strastvenije i s više vjere pristupiti ostvarenju onoga što nam je bitno.

Možda otkrijete manipulaciju, tajnu, izdaju, možda vidite gdje se odvija borba za moć i odlučite da vas to iscrpljuje i da ne želite tako dalje.

Možda se upustite u jedan odnos pun strasti i kroz njega dobijete neki uvid ili lekciju, otvorite nova vrata za sebe.

Pitanja koja su vezana uz novac drugih ljudi, dugovanja, imovinu, ušteđevinu, kredit i slična financijska pitanja također se mogu uspješno transformirati kroz ovu pomrčinu.

Sunce u Biku u bliskoj kontaktu s Algolom, pomrčina u kvadratu sa Saturnom – sve su to energetski jako intenzivni aspekti koji nam pokazuju polaritet između svijetla i tame, između dobrog i lošeg.

Prolazimo kroz razdoblje kada imamo priliku promijeniti sebe i svoj život na način da izađemo iz svojih okvira, samonametnutih ograničenja i učinimo nešto drukčije, bolje, osnažimo se. Samo nas strah i nepovjerenje drže na mjestu. A jači smo od toga.

Sve što je u našem unutarnjem ‘podrumu’ sada djeluje u punoj snazi. Preispitajte svoja uvjerenja, ne birajte uvijek iznova ono što vam ne čini dobro, probajte ovaj put nešto drukčije sve dok ne pronađete onaj pravi put za sebe.

Samo nemojte stajati na mjestu, jer to može biti bolno. Samo nemojte okretati glavu u drugom smjeru i pristajati na manje od onoga što zaslužujete.

Umjesto tame birajte svjetlo. Birajte sebe. Ljubav prema sebi. Ljubav koja će vam pokazati koliko ste snažni i moćni.

Sretno!

 

Alan_SP

Administrator
Staff member
Joined
Friday 11.06.2021
Messages
177
Ovako je to izgledalo:

aHR0cHM6Ly93d3cudGVsZWdyYW0uaHIvd3AtY29udGVudC91cGxvYWRzLzIwMjIvMDUvbWplc2VjLmpwZw.jpg


Slika je preuzeta odavde: Ovako je u zoru izgledala pomrčina Mjeseca u Hrvatskoj; jedan od spektakularnijih prizora u astronomiji

Iduća 2025. godine​

Prekrasan prizor vidljiv je bio i u većem dijelu Europe dok su ga primjerice Amerikanci mogli gledati dan ranije.


Sljedeća potpuna pomrčina Mjeseca očekuje se 2025. godine, objasnili su iz Astronomskog saveza, uz napomenu da “čak ni tada se ona neće vidjeti cijela”.
 

Users who are viewing this thread

Top